
ویزای خانواده
آلمان جزو یکی از پرطرفدارترین کشورهایی است که ایرانیان برای اقامت خود به آن مهاجرت میکنند. شهروندان ایرانی که در آلمان زندگی میکنند، میتونند اعضای خانواده غیرآلمانی خود را که خارج از اتحادیه اروپا هستند، به آلمان بیاورند. برای این کار، آنها باید درخواست ویزای پیوست خانواده (Familienvisum) را بدهند.
همچنین شما میتونید، ویزای پیوست خود را تبدیل به اقامت دایم کنید که این مورد، یکی از بزرگترین مزیتهای دریافت این نوع از ویزا است.
ویزای پیوست خانواده چیست؟
ویزای پیوست خانواده آلمان به اعضای خانواده افرادی که در آلمان به صورت قانونی زندگی یا کار میکنند، این امکان را میدهد که به آنها ملحق شوند.
این ویزا برای همسران، فرزندان زیر 18 سال و گاهی والدین وابسته در نظر گرفته شده است. برای دریافت این ویزا، متقاضیان باید ثابت کنند که رابطه خانوادگی واقعی وجود دارد و فرد مقیم در آلمان قادر به تامین مالی خانواده است.
انواع ویزای پیوست آلمان کداماند؟
برای ویزای پیوست هم ماند دیگر ویزاها انواع مختلفی وجود دارد که بهصورت زیر به آنها میپردازیم:
ازدواج با یک فرد غیرآلمانی در آلمان
اگر برای ازدواج در یکی از ادارات ثبت احوال آلمان (Standesamt) وقت گرفتید و شریک زندگیتان مجوز اقامت، بلوکارت اروپا، کارت ICT، اقامت دایم آلمان یا اقامت دایم اتحادیه اروپا را دارد، میتونید ویزا بگیرید. همچنین همسر آیندهتان و خودتان باید حداقل ۱۸ سالتان باشد و زبان آلمانی حداقل در سطح A1 بلد باشید. محل زندگیتان باید فضای کافی داشته باشد و هزینههای زندگیتان هم باید تامین شده باشد.

ازدواج با یک فرد غیرآلمانی در آلمان
اگر بخواهید در آلمان با یک شهروند آلمانی ازدواج کنید و برای عقد خود در یکی از ادارات ثبت احوال آلمان وقت گرفته باشید و هر دو حداقل ۱۸ سال سن داشته باشید، میتوانید ویزا بگیرید. همچنین برای ورود به آلمان باید هزینههای زندگیتان تضمین شده باشد و دانش پایه زبان آلمانی در سطح A1 را داشته باشید.
پیوست به فرزند خارجی که به سن قانونی نرسیده
اگر فرزندتان زیر ۱۸ سال دارد و بدون شما در آلمان زندگی میکند و پناهنده است یا تحت حمایت ثانویه قرار دارد، شما میتونید به او ملحق شوید.
پیوست فرزند به پدر یا مادر غیرآلمانی
اگر والدین یا یکی از والدینی که حق حضانت فرزند را دارد، مجوز اقامت مشخصی داشته باشد، فرزندش میتواند وارد آلمان شود. محل زندگی باید فضای کافی داشته باشد و هزینههای زندگی نیز باید تضمین شده باشد. اگر فرزند بین ۱۶ تا ۱۸ سال سن داشته باشد و به تنهایی یا بدون والدینی که حق حضانت او را دارد وارد آلمان شود، باید دانش زبان آلمانی در سطح C1 را داشته باشد.
هزینه تمکن مالی چقدر است؟
هر سفری نیاز به هزینه و اثبات مالی خودش را دارد. به طور معمول از 1 ژانویه 2024، مقدار سالانه استاندارد برای حساب مسدود شده 11,904 یورو به ازای هر نفر است که اگر بخواهید در آلمان مشغول به کاری شوید میتونید باتوجه به حقوقتان تمکن و هزینه خود را پرداخت کنید.

مزایای ویزای پیوست خانواده چیست؟
ویزای پیوست خانواده آلمان برای ایرانیان مزایای قابل توجهی دارد. این ویزا به خانوادههای جدا افتاده اجازه میدهد تا دوباره به هم بپیوندند و از زندگی مشترک در یکی از کشورهای پیشرفته اروپا بهرهمند شوند.
با این ویزا، همسران و فرزندان میتونند بهراحتی به خانواده خود در آلمان ملحق شوند، از امکانات رفاهی و آموزشی بالا بهرهبرند و به بهبود کیفیت زندگی خانواده در کنار یکدیگر کمک کنند.
همچنین، این پیوست به تسهیل فرآیند یکپارچهسازی خانواده و ایجاد استحکام بیشتر در روابط خانوادگی کمک میکند.
شرایط و مدارک مورد نیاز چیست؟
برای دریافت این ویزا مانند هر ویزای دیگری شما نیاز به داشتن یک سری شرایط و مدارک دارید که باید هم آنها را بشناسید و هم این مدارک را همراه داشته باشید. برای مثال:
- عکس بیومتریک
- گذرنامه معتبر
- رزرو پرواز
- بیمه مسافرتی معتبر

آیا ویزای پیوست خانواده برای من مناسب است؟
ویزای پیوست خانواده آلمان برای کسانی که میخواهند به خانواده خود بپیوندند و در کنار یکدیگر زندگی کنند و از شرایط بهتری در آلمان بهرهمند شوند، از جمله سیستمهای آموزشی و بهداشتی پیشرفته و امکانات رفاهی عالی مناسب است.
با پیوستن به خانواده در آلمان، ایرانیان میتونند نه تنها از زندگی مشترک لذت ببرند، بلکه بهطور همزمان از فرصتهای شغلی و فرهنگی گستردهای که این کشور ارایه میدهد، بهرهبرداری کنند.