
مدارک ویزای خانواده
در مورد مدارک ویزای خانواده (Familienvisum) برای اثبات روابط خانوادگی به طور مثال شناسنامه و یا مدرکی که روابط خانوادگی را نشان دهد نیاز است . همچنین با این ویزا میتوان به هر یک از کشورهای شنگن سفر کرد و با دوستان یا خانواده خود که در آنجا زندگی کردهاند، ملاقات کرد. این مجوز برای مدت حداکثر ۹۰ روز در یک دوره ۱۸۰ روزه صادر خواهد شد و میتوان به صورت یکبار ورود، دو بار ورود و یا حتی چند بار ورود صادر شود.
گام اول:
برای مدارک ویزای خانواده نیاز به گذرنامهی معتبر است و بهتر است حداقل ۳ ماه پس از زمان مورد نظر برای بازگشت هم هنوز اعتبار داشته باشد. همچنین گذرنامه را امضا کنید و کپی صفحات دوم و سوم گذرنامه را روی کاغذ A4 داشته باشید.

گام دوم:
داشتن عکس گذرنامهایی بیومتریک است که باید رنگی با پسزمینهی سفید باشد و در ابعاد ۳۵ در ۴۵ میلیمتر باشد. همچنین بهتر است ۶ ماه اخیر عکس بگیرید.

گام سوم:
فرم درخواست در قالب ویدکس است که باید شما و یا فردی که کفایت برای به عهده گرفتن را دارد ، همراه با برگهی توجیهی تکمیل و امضا کنید.

گام چهارم:
برای ویزای خانواده ارایهی بیمهی خدمات درمانی معتبر است و حداقل کف پوشش بیمه سیهزار یورو به بالا است.

گام پنجم:
کپی تمامی ویزاهایی که طی پنج سال گذشته دریافت کردید همراه با مهر ورود و خروج را داشته باشید.

گام ششم:
رزرو پرواز رفت و برگشت است که میتونید آن را برای ویزای خانواده بهصورت آنلاین و یا حضوری انجام دهید.

گام هفتم:
مدارک مربوط به محل سکونت در زمان اقامت، شامل امکان ماندن در منزل میزبان همراه با آدرس کامل او در آلمان (نام کامل، خیابان، شهر، کدپستی، شماره تماس) یا رزرو مکانهایی مانند هتل، ویلا و غیره هستند که همراه با آدرس در آلمان باشند.

گام هشتم:
مدرکی است که نشان دهید تمکن مالی سفر را برای ویزای خانواده میتونید انجام دهید.

گام نهم:
ارایه مدارکی که نشان دهنده وابستگی خانوادگی است برای ویزای خانواده و شامل شناسنامه و اوراق هویتی که در آن میباشد.



- برای پیوست یکی از والدين به فرزند (زير سن قانونی) نیاز به گذرنامه/کارت شناسايی (Personalausweis) آلمانی و يا اقامت فرزند در آلمان را دارید.
- برای پیوست به همسر گذرنامه/کارت شناسايی ( Personalausweis) آلمان و یا اقامت همسر شما در آلمان را داشته باشید.
- در صورت داشتن سابقه ازدواج پيشين و حکم طلاق/گواهی فوت برای همسر سابق: اصل ترجمه تایید شده مدارک توسط سفارت قبل از آن، توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران تایید شده باشد.
ماده ۵۴ قانون اقامت:این ماده درواقع شرایط و معیاری میباشد که متقاضی باید انجام دهد. این شرایط مانند درآمد کافی، سوابق کیفری، اطلاعات پزشکی و سایر موارد است.
مدارک مورد نیاز ویزای خانواده:
- پرینت سه ماه اخیر از حساب بانکی به زبان لاتین و اعداد فارسی (همراه با مهر بانک).
- اصل دعوتنامهی رسمی از شخص دعوتکننده که از اداره امور خارجیان شهر او صادر شده باشد.
اشخاص کارمند: بهتر است گواهی اشتغال یا آخرین قرارداد کاری، فیش حقوقی سه ماه اخیر و گواهی عضویت در تامین اجتماعی را داشته باشید.
اشخاص با شغل آزاد: بهتر است مدرکی برای ثبت تجاری شرکت (مثلاً گواهی کسب یا گواهی از سازمان بازرگانی)، گواهی عضویت در تامین اجتماعی داشته باشید. همچنین مشاغل خوداشتغالی (همانند پزشکان، جراحان، دندانپزشکان، داروسازها، وکلا، معماران، هنرمندان) باید گواهی اتحادیهی شغلی را داشته باشید.
مدیران و سهامداران شرکتهای ایرانی: دارای معرفینامهی نماینده قانونی شرکت که در آن اشتغال و سِمت متقاضی نوشته شده باشد، مدرکی برای وجود شرکت در ایران از طریق آگهی ثبت شرکت در جراید و لیست بیمهی تامین اجتماعی شاغلان را داشته باشید.
بازنشستگان: وجود مدرکی مبتنی بر بازنشستگی متقاضی نیاز است.
دانشآموزان/دانشجویان یا افرادِ زیر سن قانونی: مدرکی برای وضعیت اجتماعی یا اشتغال والدین، گواهی تحصیلی از مدرسه یا کارت دانشجویی و درصورتی که بازه زمانی سفر در زمان تعطیلات مدرسه نباشد، مدرکی برای معافیت از حضور در کلاس را همراه داشته باشید خوب است.
متقاضیان فاقد کسب و کار:گواهی متناسب با وضعیت و شرایط اجتماعی-اقتصادی (گواهی از درآمد والدین یا فرزندان)، گواهی تملک ملک در ایران در قالب سند ثبتی، درصورت وجود را ارایه دهید.
۱. دعوتنامهی غیررسمی از میزبان مقیم آلمان، که همراه با توضیحاتی درباره هدف از سفر، مدت اقامت و رابطهی شما با میزبان باشد.
۲. کپی کارت شناسایی یا در صورت وجود کارت اقامت شخص دعوتکننده.
۳. در صورت دیدار از اعضای خانواده، مدارکی که بر اساس رابطهی خانوادگی استناد میشود، مانند شناسنامه یا هر مدرک دیگر که نشان از پیوند خانوادگی دارد.
۴. مدارک تکمیلی برای توضیحات درباره علت سفر ویزای خانواده، مانند گواهی حاملگی، دعوت به عروسی، تأیید قرار در ادارهی ثبت احوال، قرار تدفین و غیره.
برای پیوست یکی از والدين به فرزند (زير سن قانونی) نیاز به شناسنامه فرزند ساکن آلمان خود را دارید.
در مورد سند ازدواج ايرانی:
اصل ترجمه تایید شده مدارک توسط سفارت که قبل از آن، توسط وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران تایید شده باشد.
در مورد سند ازدواج آلمانی و يا سند ازدواج بين المللی دانمارکی: دو کپی ساده کافی است. در مورد سند ازدواج از کشور ترکيه
باید دو کپی ساده از فرم B ارایه کنید. سند ازدواج گرجستانی بايد دارای آپوستيل باشد. درخصوص سند ازدواج عراقی باید علاوه بر کپیها،اصل سند نیز ارایه شود.